torsdag 4 december 2014

Lucka 4: starka armar och bröst

Att få träna på jobbet är lyx! Jag har sedan ett par tre år sedan lett lunchträningspass med mina kollegor i ett av våra konferensrum. Vi kör nästan aldrig samma pass, utan variation är det jag förespråkar, även om övningarna vi gör är återkommande. Jag har kört core, tabata, cirkelträning, rörlighet och balans, träning med pilatesboll, utomhus och tillochmed afro-aerobics.

Idag blev det cirkelträning för hela kroppen, med lite extra fokus på armar och bröst. 

En mycket effektiv övning för bröst och armar (och mage-rygg) är armhävningar i olika varianter. Breda tar mer på bröstmuskulaturen, smala mer på triceps, alltså baksidan av armen. Gör du dem på knä eller mot ett bord eller högre bänk är det lättare. Och tvärtom, på tå eller med tårna uppe på någon bänk eller så blir det tyngre. Här finns lite inspiration.

Enarmshävning mot träd är en ny favorit. Går bra mot vägg också. Se film här.

Och vill man komma åt baksida arm och inte vill köra smala armhävningar är dips ett perfekt alternativ. Böjda ben lättare, raka ben svårare. Ett ben i luften ännu svårare. Här finns tips.

Jobba tills du inte orkar fler. Upprepa tre gånger per övning. Målet för idag: det ska knappt gå att tvätta håret för du är så trött i armar och bröst;)På återseende!

 


Inga kommentarer: