Gör müsli. En smak till Vilda. En annan till Leo. En tredje till mig å M.
Grundstommen är nästan alltid densamma:
6dl havregryn
2dl råggryn
2dl pumpafrön
1dl cashewnötter
1dl mandel
Kanel
1/2 dl rapsolja
1dl vatten
1/2dl flytande honung
Blanda allt å häll upp på två plåtar.
Rosta i 200gr ca 20 min i ugn. Rör om 3-4 ggr
Låter svalna å blandar i russin (Leos) eller torkade, hackade eko-aprikoser (Vildas). Häller i kokosflingor, chiafrön, linfrön, solrosfrön och gojibär till oss.
Provsmakar och njuter av den goda doften av kanel å havre som fyller köket.
Häller upp på lufttät burkar.
De frukostar då de får "sin" müsli brukar gå ganska smärtfritt. Annars är det just nu ett jäkla tjat å trugande för att få i snart åtta-åriga Vilda frukost.
Ser fram emot morgondagens frukost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar