måndag 20 januari 2014

Nyponmüsli

Efter att ha varit på fantastisk skidåkarhelg med grymma kollegor kommer jag hem med hostig hals och till tom müsliburk. Barnen fullkomligt slukade förra laddningen och idag blev det samma variant men i lite ny, c-vitaminrik tappning. 

Här är receptet:

6dl havregryn
3msk rapsolja
1/2 dl vatten
1/2 dl flytande honung
1dl pumpafrön
1dl solrosfrön 
1/2 dl hela Linfrön
1dl okokt vit quinoa 
1dl cashewnötter
1/2 dl valnötter
1/2 dl hasselnötter 
1,5dl nyponskalsmjöl 
2 nypor salt 
1 dl russin

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda allt i en bunke, utom russin och ca 1dl nyponskalsmjöl (som man strör på när den svalnar för att bevara c-vitaminet).
Sprid ut på bakplåtspapper
Rosta i ca 20-30 min i ugn. Rör om 3-5 ggr under tiden.
Ta ut blanda med nyponskalsmjöl och russin och låt svalna. Förvaras bäst i burk med tätslutande lock.

Inga kommentarer: