måndag 16 december 2013

Snö

Det bästa som finns. Det bästa med vintern. Eftersom vi inte har så mycket av den varan här fick vi ta oss till den. För två dagar i snön var det värt den låååånga, fordonsspäckade resan med SJ. Det var två förväntansfulla barn som steg på nattåget i fredags eftermiddag. Vi skulle sova på tåget och vakna i Åre. Åka skidor hela dagen bo en natt på hotell åka skidor en dag till och sen sätta oss på tåget på söndagskvällen och vakna i Göteborg.Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig. Stormen Ivar hade farit fram. Vi vaknade inte i Åre, utan i Sundsvall. Fick sitta på en buss i fyra timmar. Framme i Åre strax efter lunch. Så ingen skidåkning första dagen.

Men som tur var bodde vi på mysigaste hotellet Fjällgården. Lekte i pudersnön och badade badtunna med snöflingor i håret. Med utsikt över Åre! Magiskt. Godaste middagen på kvällen. 

På söndagen fick vi åka skidor i den snö som fallit under gårdagen och natten. Lite  meckigt att ta sig till backen (inte alla backar var öppna såhär första helgen på säsongen). Men väl där var det så värt allt besvär. Barnen helt grymma! Solen tittade fram. Benen värkte. Gulasch och bärs stärkte. Så avslutade vi med bad i tunnan och bastu. Men inget tåg från Åre. Buss igen. Till Sundsvall kom vi mitt i natten. Att sitta och försöka sova på en kall och hård bänk kvart i ett på natten i väntan på en efterlängtad nattågskoj är inte lätt för små barn. Men våra var faktiskt grymt tappra. Spännande. Annorlunda. En resa att minnas. 

Kolla in filmen så fattar ni att det var värt allt stök!

Inga kommentarer: