Men ikväll tog jag köket i besittning och gjorde mina gamla hederliga bikarbonatsbröd. Så snabbt, gott och enkelt. Allt i samma bunke. Inget knåda, jäsa rulla och greja. Och fulla med nyttiga fibrer och fröer.
Här är receptet till två bröd:
Smöra två avlånga bakformar med smör.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser först.
Häll till sist i filmjölken/naturell yoghurt.
Häll ut i formarna.
Dekorera med frön.
In i ugnen i ca 1,5 timma
4 dl havregryn
2 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
3 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl psylliumfrön
1 dl solrosfrön
1 dl vetekli
4 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
1 dl russin
1 l filmjölk eller naturell yoghurt
+Pumpafrön å linfrön till dekorering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar