onsdag 16 oktober 2013

Näringsrika pannkakor

Pannkakor. Det går faktiskt att göra dem lite nyttigare. Det är en sport att näringstäta måltiderna utan att gå miste om så mycket av den goda smaken. Idag bytte jag ut det mesta vetemjölet mot sojamjöl och mandelmjöl. Och så lite riktig vanilj i. Mums. Sojamjölet innehåller mycket protein och bra fetter, vilket mättar bättre än vanligt vitt vetemjöl. Och mandelmjölet innehåller endast mandlar. Bra fett och god smak.

Fler nyttiga pannkakor är bananpannkakor som är så väldigt "inne" just nu. De är både nyttiga och megagoda. Med bär, nötter och keso. Det tycker inte min bananhatande familj. 


Men havrepannkakorna går hem. Lite knäckiga i smaken. Här mixar man sönder vanliga havregryn till ett havremjöl. Och så byter man ut så mycket vetemjöl som man önskar mot havremjölet.

Bra alternativ till köpt sylt och äpplemos är att mixa osötade frysta bär med lite honung. Eller göra eget äpplemos. Jag använde grundreceptet och körde den osötade varianten med en kanelstång i koket. Kul för barnen att se att det faktiskt går att göra själv. Superstolta.


Inga kommentarer: