På torsdagarna och de efterföljande dagarna blir matlagningen alltid lite roligare. Och godare. Med kylen full av goda grönsaker och rotfrukter är det hystat enkelt att svänga ihop en rätt. Då trivs jag i köket.
Idag blev det ett fullkomligt antioxidantkalas. Broccoli, tomater, chili, grönkål. Allt går att steka lätt i god olivolja och servera till nudlar och vitlöksfrästa räkor. Svenska, inte dumma jätteräkor. Glöm inte matlagningsvinet. Det är vi värda. Det röda är dessutom mycket rikt på antioxidanter. Visste ni att man enkelt kan tänka att ju mer färg ett naturligt livsmedel har (oftast frukt och grönt), desto fler antioxidanter innehåller det. Så välj mycket färg på tallriken om du vill slippa förkylningarna. Antioxidanter skyddar oss nämligen mot fria radikaler. Och fria radikaler gör oss sjuka. Ta den grönaste salladen, de lilaste plommonen och det rödaste vinet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar