torsdag 24 oktober 2013

Antioxidantkalas

Idag fick vi leverans. Två lådor med ekologisk frukt och grönsaker från Årstiderna. Så enkelt. Så gott. Så giftfritt. Och framförallt så spännande! Jag vet ju inte vad allt är i lådorna. Idag fick jag till exempel nån gulgrön frukt som liknar en blandning mellan ett päron och en citron. Jag får läsa i den lilla foldern som följer med lådan. Eller googla lite. Någon som vet?


På torsdagarna och de efterföljande dagarna blir matlagningen alltid lite roligare. Och godare. Med kylen full av goda grönsaker och rotfrukter är det hystat enkelt att svänga ihop en rätt. Då trivs jag i köket. 

Idag blev det ett fullkomligt antioxidantkalas. Broccoli, tomater, chili, grönkål. Allt går att steka lätt i god olivolja och servera till nudlar och vitlöksfrästa räkor. Svenska, inte dumma jätteräkor. Glöm inte matlagningsvinet. Det är vi värda. Det röda är dessutom mycket rikt på antioxidanter. Visste ni att man enkelt kan tänka att ju mer färg ett naturligt livsmedel har (oftast frukt och grönt), desto fler antioxidanter innehåller det. Så välj mycket färg på tallriken om du vill slippa förkylningarna. Antioxidanter skyddar oss nämligen mot fria radikaler. Och fria radikaler gör oss sjuka. Ta den grönaste salladen, de lilaste plommonen och det rödaste vinet.


Inga kommentarer: