Har ni provat att lägga skivat äpple och eller lök mellan korvskivorna i ugnen? Och så på med massa ost. Här väljer jag en mager och smakrik ost. För genom att dra ner fetthalten i osten ökar proteinhalten. Smart.
Har ni förresten kollat vilken kötthalt det är i falukorven? Det säger ju sig självt att om man väljer en korv med högre kötthalt finns det mindre plats för annan skit som späck och potatisflingor. Om ni tror att ni äter "kött" när ni äter falukorv så är ni lurade. Det är mest fett. Och mättat sådant eftersom falukorv mig veterligen görs på griskött. Och proteinhalten är lägre än i sojabönor. Men hursomhelst så tycker vi att det är skitgott.
Så idag kör vi tillbehören majs, morotsstavar, minitomater, strimlad vitkål och så våra nyfunna vänner Edamamebönorna för att nyttighetspimpa middagsbordet. Dessa sojabönor är sjukt goda och lite roliga att bara sitta och plocka av. Och dessutom hysar proteinrika. Finns i frysdisken och bara att slänga in i micron. Precis min typ av matlagning: snabbt, gott, enkelt å nyttigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar