Ni som känner mig vet att jag gärna äter god och nyttig mat men låter min man laga den. Man kan säga att han ansvarar för det goda och jag för det nyttiga :) Men vi gillar ju båda korv och för att probiotikaboosta våra kommande korvorgier bestämde jag mig för att överraska med att göra egen surkål. För på den kostrådgivareutbildning som jag just gått berättade vår lärare Martin Brunnberg om hur bra probiotika kan vara för både maghälsan och immunförsvaret. Och i hemlagad surkål finns dessa fantastiska bakterier. Dessutom är det jättegott och jätteenkelt. Så jag tänkte "hur svårt kan det va?" och slog upp receptet i boken Gör Korv http://www.bokus.com/bok/9789113039091/gor-korv-korta-langa-raa-starka/ och började strimla, blanda och greja så att vitkålen sprätte åt alla håll. På helt eget bevåg. Utan goda råd och glada tillbud från Magnus. Det var faktiskt enkelt och tog max en kvart. Men om det är gott återstår att se. För nu får vi vänta 1-3 VECKOR! Fortsättning följer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar